Aamutihruisin silmin Laura alkoi tarkastella, mitä rakkaalla Pirkanmaalla oikein tapahtuu. Aamulehdessä oli asiat painavuusjärjestyksessä, niin kuin aina: melkein kaksi ja puoli sivua urheilua ja sivu kulttuuria.

Wacklinin Matti oli käynyt katsomassa Pimeys-esityksen, ja kehui sen pystyyn aivan aiheesta. Minusta Pimeys on ehdottomasti parasta, mitä tamperelaisessa teatterielämässä on nähty kuluvana vuonna (ja pidemmälläkin aikavälillä). Ryhmän näyttelijäntyössä oli ainakin ensi-illassa vielä pientä epätasaisuutta, mutta kokonaisuutena esitys oli aivan upea: hillittömän hauska, mukaansavetävä ja sydäntäsärkevän koskettava. Ja Jussi Ollila on uskomaton lahjakkuus, enpä ole ennen nähnyt miehen esittävän naista sellaisella herkkyydellä. Vaikka kultakauppiaan vaimo Gunvor Fredrikssonin hahmo on alkujaan koominen, kohti näytelmän loppua se traagisuus pääsee esiin, kauniisti ja turhaan alleviivamatta. Että menkää katsomaan, äkkiä, äkkiä, esityksiä on jäljellä kai enää pari-kolme, muistaakseni to-la klo 19 Konsussa. Tarkistakaa jostain, mutta menkää!

Tampereella on paljon kirjailijoita, mutta välillä tuntuu, että täällä on vain Nopolan Sinikka ja Tiina. Kaikki kunnia likoille, lainkaan turhaan heitä ei kehuta humoristeina ja kirjoittajina ja hyvä, että kirjoittavat niin lapsille kuin aikuisina itseään pitäville, mutta välillä meinaa tulla nopos-ähky. Nytkin, kun Eila, Rampe ja likka viimeinkin saatiin savustettua ulos TTT:stä maakuntiin, niin sitten Aamulehti kertoo Pyynikin Portissa, tuossa viehättävässä pikku juottolassa, pidetystä proosakaraokeillasta, jossa halukkaat saivat lukea ääneen Sinikka Nopolan tekstejä. Olikohan  ajateltu, että näihin teksteihin olisi helppo tarttua ja mahtuisivat hyvin tamperelaisten suihin. No, porukkaa oli ollut kourallinen.

Proosakaraokejutun viereisellä sivulla on kaupungin-/maakuntakirjaston maksettu ilmoitus Kaupunki lukee kirjaa -tapahtumasta. Hienoa! Mitäs on ohjelmassa... Sinikka N signeeraa teoksiaan, Laternassa Sinikka N:n, Kantolan ja Julkusen "verbaalis-musikaalinen ilottelu" ja sitten vielä Sinikka N ajaa kirjastoauton kyydissä, menkää ny tapaan sitä! Jos ei vieläkään ole saanut tarpeekseen Sinikka N:stä, Yytee esittää Tampere-talossa "Ei tehrä tästä ny numeroo".

Kun Sinikka on tapetilla muutenkin hyvin ja varmaan elättää itsensä kirjoittamisella ja esitysoikeuksilla jo aika hyvin, niin kannattaisikohan puffata  muita taitavia, mutta vähemmän tunnettuja kirjoittajia? En tarkoita itseäni, Laura pysyttelee Incognito omasta halustaan, mutta kuten sanottu, valinnan varaa löytyisi. Miten olisi vaikka Niina Hakalahti?