Jo ties monettako kertaa pahamaineinen Itä-Suomen hovioikeus lieventää seksuaalirikoksista tuomittujen rangaistuksia. Perustelut ovat ennenkin olleet käsittämättömiä "jottei syytetty menettäisi vakityötään" jne.  Tällä kertaa alennettiin viiden (!) miehen tuomioita: 15-vuotiaan lapsen sitominen ja raiskaus ei ollutkaan raiskaus vaan "lapsen törkeä seksuaalinen hyväksikäyttö". Rangaistukset lievenivät käräjäoikeuden langettamista viidestä ja neljästä vuodesta kahteen vuoteen ja kymmeneen kuukauteen ja kahteen vuoteen ja neljään kuukauteen ehdotonta. Hovioikeuden mukaan kun oikeusprosessissa jäi näyttämättä, että miehet olisivat omalla toiminnallaan saattaneet uhrin puolustuskyvyttömään tilaan juottamalla tämän humalaan tai sitomalla kiinni sängyn tolppiin.

Mitäh??

Onko olennaista, oliko tyttö juonut vapaaehtoisesti ja oliko hänet sidottu rikoksen ajaksi? Yhteiskunnan tulisi suojella jäseniään, erityisesti lapsia. Jos viisi aikuista miestä (tekohetkellä 21-vuotiaita) tekee seksuaalista väkivaltaa alaikäiselle, se on karmea rikos, jonka jälkiä urhi todennäköisesti kantaa mukanaan loppuikänsä. Kenen etua ajaa oikeuslaitos?

Terveisiä myös Halla-aholle: tähänkään raiskaukseen ei tarvittu ulkomaalaisia eikä sitä olisi estetty maahanmuuttolakeja tiukentamalla.