Nyt viimeiset lastut ovat olleet niiiiin asiallista tavaraa, että taidan löysätä vähän ja ottaa käsittelyyn piirua kepoisemman kevätaiheen. Pispalan Rouva soitteli aamusella ja oli  erittäin aurinkoisella tuulella, jopa aurinkoisemmalla kuin tavallisesti, ja syykin selvisi. Pispalan Herran kanssa menee kuulemma Sillä Osastolla hyvin. Siis vällylandiassa. Pölypunkkien piiskaustalkoissa. If ya know what I mean.

Tämä hyvä uutinen laittoi minut sitten miettimään naisen halua. Ilmiselväähän on, että naisen, yhtä lailla kai kuin miehenkin,  sex drivessa voi havaita selkeää kausivaihtelua. Joskus sitä ollaan kuin kanit ja sitten vierähtää viikkoja, ettei muuta kuin hyvät yöt mutistaan. (Minähän olen ollut ukkoni kanssa yhdessä jo toistakymmentä vuotta, joten en yritäkään uskotella teille mitään 2,5 yhdyntää viikossa -frekvenssejä.) Koetin oikein analyyttisesti miettiä, mitkä asiat värähdyttävät meikäläisen viisaria, ja siitä syntyi tällainen lista (EI tärkeysjärjestyksessä):

1.       Hyvät yöunet eli riittävä lepo

Kun on väsynyt ei jaksa.  Maslow´n tarvehierarkiassakin lepo taitaa tulla ennen pariutumista. Joskus olen iltapäivällä vielä sitä mieltä, että tänään tehdään ukko onnelliseksi,  mutta sitten illalla ainoa kaksilahkeinen,  jonka haluan sänkyyni on Nukkumatti. Sitten taas, kun olen joskus viikonloppuna voinut nukkua kunnon kymmentuntiset  yöunet, niin jopa alkaa navan alla tapahtua. Olen laittanut merkille, etten näe eroottisia uniakaan, jos en saa nukkua vähintään seitsemää tuntia.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

2.       Auringon valo

Tämähän on selvää kuin pläkki. Lisää valoa, lisää halua.

 

3.       Onnistumisen kokemukset

Melkein minkälaiset tahansa ovat afrodiisiakkien aatelia. Minulla onnistumisen kokeminen liittyy usein tekstin tuottamiseen.  Joskus, kun olen mielestäni kirjoittanut todella messevää tekstiä,  olen heti kuin kissa pistoksissa. Pari kesää sitten, kun oikein aktiivisti tuotin Tyyppiteorian ekaa versiota, ukko alkoi melkein saada ylirasitusoireita.

 

4.       Liikunta, etenkin lihasvoimaa vaativa liikunta

Kun liikun, tulen enemmän tietoiseksi kehostani. Hikisyys, lihasten lämpiäminen ja pikkuruinen harjoituskipu tekevät eetua. Veri virrata suhisee joka paikassa, myös siellä, jonne aurinko ei yleensä paista. Tämänköhän takia ukko osti minulle joululahjaksi punttisalikortin?

 

5.       Hyvä huumori

Että nauretaan yhdessä, ei vain toisillemme. Voidaan nauraa vaikka hölmöille poroporvarinaapureille tai  sille Matt Groeningin sarjakuvalle, jossa on esitelty yhdeksän eri tyypistä poikaystävää: "Sitten kun olen tiskannut astiat, voimmeko lemmiskellä kuin kiimaiset possut?" (Herra Oikea).

 

6.       Visuaaliset ärsykkeet

Yleisestihän ajatellaan, että miehet kiihottuvat visuaalisista ärsykkeistä, kun taas naiseen vetoavat tuoksut, mielikuvat ja verbaalimpi eroottinen aineisto. Tässä suhteessa luulen, että minun kohdallani on tapahtunut joku virhe. Että minusta olisikin pitänyt tulla mies. Todennäköisesti homomies, sillä kun näen kauniita miesvartaloita, minun alkaa tehdä mieli. Pidän lihaksista, mutta en mistään tönkköbodareista. Olen funkkisihminen niin sisustuksessa kuin miesvartalonkin suhteen: lihakset ovat jees, jos ne ovat toiminnalliset, jonkun järkevän touhun, kuten vaikka kakkosnelosten kanniskelun aikaansaamia. Oletteko muuten pistäneet merkille, että antiikin Kreikan ja Rooman patsaissa miehillä on todella kiva lihas alavatsassa, juuri lantion yläpuolella? Mistä se oikein syntyi? Runsaasta kävelemisestäkö? Nykyvartaloissa tuota lihasta näkee vähemmän.

 

7.       Kohtuuton krapula

Tätä konstiahan ei kannata kokeilla kovin usein, koska haitalliset sivuvaikutukset ovat niin kovia. Kun nuorena ei tullut mitään darraa, nyt sitä on muutaman oluen tai viinipullollisen jälkeisenä aamuna aivan kuin olisi jäänyt jyrän alle tai syönyt syanidia. Mutta kun jaksaa tutista ja yökkäillä ja voivottaa, niin noin kuusi tuntia myöhemmin tulee hykerryttävän herkullinen krapulapanetus. Mikähän senkin funktio on? Luuleeko keho, että on juuri selviytynyt kuoleman kielistä ja yrittää sen takia kaikin voimin ajaa lisääntymistouhuihin?  Kenpä tietäisi.

 

Tästähän saisi vaikka meemin. Kertokaapa tekin parhaat lemmenrohtonne, tiedä mitä mielenkiintoista löytyisi.