Tässä onkin globalisaatiota ja Tiibetin asemaa pohtiessa meinannut unohtua blogikirjoitteluni ykkösfunktio eli törkeä Tyyppiteorian hypettäminen. Muistanette, kun taannoin kirjoitin Star Wreck -poikien ylettömästä hypetyksestä. No, jätkäthän ei kun parantaa tahtiaan. Ennen vanhaan elokuvien trailerit oli nähtävissä vasta vähän aikaa ennen ensi-iltaa. Nykyään trailereita ja lyhempiä, ns. teasereitä, voi näemmä tehdä jo ennen kuin elokuvalla on rahoitustakaan, niin kuin sällien Iron Sky -filmiyritelmän kanssa on asia.

Minähän en aio jäädä pekkaa pahemmaksi. Tässä ennen julkistamatonta tietoa Salla Sillankorva -trilogian kakkososasta (oletettu ilmestymisaika vuonna 2009, kun kirjoitusvaiheen rahoituskuviot ovat selvillä):

Kirjavuoden 2009 odotetuin tapaus on ehdottomasti Laura Saaren Tyyppiteorian itsenäinen jatko-osa Alfanaaras, jossa seurataan Salla Sillankorvan post-andersiaalista elämää. Salla toteuttaa pitkäaikaisen unelmansa ja hankkii sähäkän kesäauton. Sillä tehdään yhdessä tyttöjen kanssa lomamatka kauniiseen koto-Suomeen. Ensimmäiset kaksi vuorokautta sujuvat kutakuinkin suunnitellusti, mutta Hangon regattaa lähestyttäessä nelikko tekeekin odottamatoman irtioton vähän Thelma ja Louise -tyyppisesti. Kun ajokauhuinen Mallukin on saatu väkipakolla ratin taakse, Salla tekee elämänsä löydön Pohjois-Pohjanmaan valkoisilla hiekkadyyneillä.

Ja sitten teaser eli hyvin lyhyt katkelma kirjasta:

 Tässä on nyt kysymys henkien taistelusta, joten tuijotan ukkoa häpeilemättömästi suoraan silmiin.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

      - No, nosta se ylös sitten!

     Äijä mulkaisee minua niin kuin jotain asiatonta, joka täytyisi äkkiä poistaa paikalta, mutta käväisee sitten auton sisätiloissa sen verran että saa napsautettua konepellin auki.

     Siinä se minua katselee, veekuutonen, enkä osaa kuolemaksenikaan sanoa, näyttääkö se siltä miltä pitäisi.

 

Alfanaarashan on todennäköisin voittajaehdokas vuonna 2010 ensimmäistä kertaa jaettavan Hömppä-Finlandia -palkinnon saajaksi. Sitä myydään (pokkaripainokset poislukien) noin 30 000 kappaletta ja se käännetään kahdellekymmenelle eri kielelle, mm. urdmuntiksi ja englanniksi.

Ja jos Star Wreck - eli Iron Sky -pojat lähtevät hakemaan ellullensa rahoitusta Cannesista, niin kaipa Lauran täytyy sitten puffata tulevaa kakkostaan Helsingin kirjamessuilla. Kuka haluaisi mennä sinne Laurana? Karisto varmasti pistouvaa edes-takaisen junapiletin ja mahdollisesti lounaankin vapaaehtoiselle Lauralle. Olisi aika hauskaa, jos Lauran naama ja mielipiteet vaihtuisivat aina tilaisuudesta toiseen.