Lauran esittely, kiitos vain avustasi, Salla, on nyt luettavissa Karisto Oy:n sivuilla. Tuima on niin ystävällisesti, että minua suorastaan nolottaa, mainostanut paitsi tätä blogia, myös Tyyppiteoriaa. Nyt alkaa hirvittää, kun kirja on kohta kenen tahansa saatavilla. Nyt peffat sitten todella tervataan, jos se osoittautuukin lukijoiden mielestä sudeksi. Mutta se on asia, johon minun on vain tyytyminen, kun kerran olen leikkiin ryhtynyt ja kustannusluvan antanut. Se on selvää, että kaikki eivät tule kirjasta pitämään, mutta sitten on todella kurjaa, jos siitä ei tykkää juuri kukaan.

Jos näin käy, minulla on taas ainakin kaksi mahdollisuutta:

1) Poistaa sivuni Vuodatuksesta ja Blogilistalta ja huokaista helpotuksesta, kun vain kourallinen ihmisiä tietää, kuka lymyää Laura Saaren tai Muskeli-Netan takana.

2) Jatkaa törkeää hypettämistä, esim. tulemalla julkisuuteen tai tuomalla julkisuuteen joku toinen Laura Saarena. Minä itse asiassa ehdotin  Karistolle, että ystäväni, Lahjakas Näyttelijätär olisi käynyt Laurana kirjamessuilla, antanut haastatteluja lehdille jne, mutta idea ei oikein ottanut tuulta siellä päässä. Mutta aina voin viedä sinne tänne nettiin , vaikka keskustelupalstoille, eri nimimerkeillä ylistäviä huomioita Tyyppiteoriasta. "Hauskin ikinä lukemani kirja", "Pesee ulkomaalaiset kilpasisarensa milloin tahansa". Kun riittävän kauan kehtaa hypettää, voi saada tuloksia.

Täällä Tampereen auttavissa taidepiireissä pyöriessäni olen huomannut, että nuoret osaavat ja kehtaavat hypettää. Esimerkiksi tämä Star Wreck -juttu. Oletteko nähneet? Varmasti olette. Kyseessä on alun perin muutaman opiskelijasällin intohimoisesti  työstämä Star Trek -parodia, joka on tekniseltä ja käsiksen tasoltaan lukiolaisten elokuvakerhon vertaista tavaraa ja näyttelijäntyöltään tahallisen ja tahattoman ala-arvoista. Kavereiden oman väittämän mukaan Star Wreck: In The Pirkinningin olisi kaikkien aikojen katsotuin suomalainen elokuva. Väite perustuu siihen, että filkka on ollut jo vuosia vapaasti ladattavissa netistä. Monet kuitenkin lataavat mitä sattuvat ilmaiseksi netistä löytämään. Kuinkahan moni jaksoi katsoa filkan loppuun saakka? Minä en. Enkä ladannutkaan. TV2 nimittäin meni halpaan, ja esitti ko. parodiaelokuvan ihan omassa ohjelmistossaan, kun siitä oli meuhkattu riittävästi. Koska nämä kaverit, jotkut Toroskainen ja Tossavainen tms. osaavat olla helkutin vakuuttavia. Olen nähnyt heitä esiintymässä milloin missäkin tilaisuudessa, ja aina saa vaikutelman, että nyt ollaan tekemässä jotain elämää suurempaa ja isolla joukolla. Viime kesänä kuulin  heidän kertovan mm. yhteisöllisestä elokuvaprojektista, että kuka vaan voi verkon kautta osallistua sen tekemiseen. Hieno homma: kaikki tilaisuuden kuulijat olivat että, "Vau, juuri tällaista yhteisöllisyyttä ja verkostoitumista tarvitaan", mutta MITÄ SE OIKEASTI ON? Veikkaisin, että verkon kautta annetaan kommentoimismahdollisuus käsikseen, tekniseen toteutustapaan jne. Hienompi versio Remontti-Reiskan TV-talosta. Keisarin uudet vaatteet. Hypetystä.

Star Wreck -kaverit uskaltavat porskuttaa ja periaatteessahan se on ihan oikein. Tehdään kotielokuva, mutta esiinnytään, niin kuin se olisi todella hienosti toteutettu ja sitten esitellään se eniten katsottuna kotimaisena ikinä. Ja vanha polvi menee mukaan kuin pässi narun päässä: jätkien firma sai tietääkseni mukavasti rahoitusta mm. Luova Tampere-projektista (mikä fiasko se projekti, muuten), kaiken näköistä tuotantoa on vireillä ja tekeillä. Ja nyt filkkaa saa myös maksua vastaan ja teepaitaa sun muutakin Wreck-pojilta voi ostaa. Ja uutiset ovat edelleen kovaa tasoa: elokuva julkaistiin Japanissa!

Karistolla voisivat suuttua, jos veisin Tyyppiteorian ilmaisladattavaksi nettiin, mutta kyllä sitä varmaan sitten ladattaisiinkin. etenkin, kun mainostaisin, että se sisältää seksiä ja vieläpä perverssiä, hengenvaarallista seksiä. Toivon kuitenkin että kirja myy itse itsensä. Mutta jos ei myy, minäkin alan hypettää. Asuuko teistä joku Japanissa? Voisin lähettää vapaakappaleen ja julkistaa tiedon, että Tyyppiteoriaa luetaan Japania myöden.