1416978.jpg

Tässä nyt koko Tyyppiteorian kansilehti.

Kohtalo kyllä yritti parhaansa, etten saisi tekijänkappaleita mitenkään helposti. Ne lähetettiin minulle maanantaina, joten pakettikortin olisi pitänyt möllöttää laatikossamme keskiviikkona, mutta olin silloin työmatkalla. Torstaina kotiin palattuani odotin pääseväni suoraa päätä postiin, mutta kuinka ollakaan, Tampereen postikeskuksessa oli syttynyt muuntajatulipalo keskiviikkoiltana klo 23.20. Paikalle roudatut varalaitteet olivat nekin kärähtäneet saman tien. Pimeässä on paha lajitella posteja, joten työntekijät oli lähetetty koteihinsa ja 200 000 kirjettä, lehteä ja pakettia, mukaan lukien minun lämpimäiseni, jäi jakamatta torstaina. No, tänään sitten lopulta saatoin hakea lähipostista (matkaa sinne tulee n. neljä kilometriä) paketillisen hyvää luettavaa.

Minusta kirjan kansi on kyllä aika hieno. Se poikkeaa yksinkertaisella graafisuudellaan edukseen Kariston aiemmasta valokuviin perustuvasta hömppäkansilinjasta. Itse teksti on ladottu aika harvaan ja isolla kirjasimella, että huonosilmäisempikin näkee lukea, mutta toisaalta marginaalit ovat ennätyksellisen kapeat, melkein kuin pokkareissa.

Ensin ajattelin, etten pystyisi katsomaan tekstiä, kun pelkäsin löytäväni kasoittain oikoluvun välttäneitä virheitä, mutta sitten luinkin koko kirjan yhteen menoon. Ja olen siihen kyllä aika tyytyväinen. Ainahan sitä joitakin juttuja tekisi toisella tavalla, mutta nyt on aika hyvä mieli, kyllä. Joitakin pilkkuvirheitä oli jäänyt, ja yksi oma mokani, mutta sitä tuskin kukaan oivaltaa kokonaisuudesta. Toivottavasti ei.

Nyt homma on minun osaltani ohi, alan lähetellä kappaleita minua auttaneille ja hyville ystäville ja jään odottamaan palautetta.

Karistolta ovat luvanneet laittaa tekstinäytteen kirjasta Laura Saaren sivuille jossain vaiheessa. Itsekin tuon jossain vaiheessa tänne jonkun pätkän tekstiä, kun jaksan. Nyt taidan vain nautiskella vähän aikaa. Kaikki kuoharit juotiin uutenavuotena, mutta taidan sihauttaa auki tölkin kolmosta. Skål!