Iltasanomat julkaisi yhden Ilkka Kanervan Johanna Tukiaiselle lähettämistä tekstiviesteistä "asian saaman yhteiskunnallisen merkityksen vuoksi". Häh?

Kuten tarkkaavaisimmat lukijani ovat huomanneet, olen vaihtanut blogini määritelmää. Soneteissa ei käsitellä enää pelkästään varhaiskeski-ikäisen viihdekirjailijan ajatuksia, vaan myös seksiä ja yhteiskunnallisia asioita. Siksi otan käsittelyyn täälläkin tämän merkittävän yhteiskunnallisen dilemman. 

- Viestin julkaiseminen on välttämätöntä, jotta kansalaiset tietävät, mistä puhuvat. Nyt jokainen voi muodostaa oman mielipiteensä asiasta, IS:n vastaava päätoimittaja Tapio Sadeoja perusteli viestin julkaisemista.

Kansalaisilla on kyllä olut taipumus puhua ja muodostaa mielipiteitä etenkin niistä asioista, joista eivät tiedä pätkän vertaa, jossa mielessä Sadeojan perustelu ontuu.

Vaikka olenkin aiemmin voimakkaasti tuominnut Kanervan työkännykän väärinkäytön, olen samaa mieltä kuin Kemppisen Jukka, että omaperäinen tekstiviesti on teos, eikä sitä saisi sen vuoksi julkaista ilman lähettäjän lupaa.

Jotta tästä asiasta ei tarvitsisi enää tämän jälkeen puhua ja  keskusteluun voitaisin nostaa muut yhteiskunnallisesti merkittävät asiat kuten Unelmien poikamiehen loppuratkaisu tulevana keskiviikkona, Tanssii tähtien kanssa -kisat ja Nykäsen Matti, julkaisen nyt tässä  sen Johanna Tukiaisen viestin, johon Kanerva vastasi. Se kuului näin:

"Hei Ilkka! Ajattelin ruveta neulomaan itselleni villapaitaa."

Ja kuten tunnettua, Ilkka vastasi:

"Haluatko tehdä sitä jossain jännässä paikassa? Mikä se voisi olla?"

Minusta jännä paikka neuloa voisi olla vaikka Linnanmäen vuoristorata.