Tapasin pari tuttua, jotka työskentelevät Nokia Siemens Networksissa, ja siinä jutustellessa kävi ilmi, että kyseisessä puulaakissa on käytäntönä, että kaikki työntekijät joutuvat parin-kolmen vuoden välein hakemaan omia työtehtäviään. Siis kyllä. Tyrmistyin tuosta niin, että menetin kai hetkeksi yhteyden ulkomaailmaan, mutta olin ymmärtävinäni, että prosessiin kuuluu normaali työhakemuksen tekeminen ja haastatteluhärdelli.

Molemmat tutut olivat onnistuneet pitämään työtehtävänsä, onneksi. Ja kumpikaan ei nähnyt tuossa omien hommien hakemisessa mitään kummallista. Heidän mielestään on kaikkien (ei pelkästään yhtiön) etu, että ollaan varpaillaan ja joudutaan kerta toisensa jälkeen todistelemaan omaa pätevyyttä ja soveltuvuutta. Tuttavani näyttivät itse asiassa hurmosuskovaisilta julistuskokouksen puhujapöntössä tai natseilta Hitlerin puheen jälkeen: silmät paloivat ehdotonta uskoa ja luottamusta järjestelmää kohtaan ja avuttomat vastaväitteeni työntekijän arvostamisesta ja turvallisuuden tunteen herättävästä työkulttuurista kumottiin kerettiläisenä harhaoppina. Kyseessä oli kouluesimerkki kognitiivisesta dissonanssista.

Voi Luoja varjele, mitä ne oikein laittavat työpaikkaruokaan siellä? Ei tarvitse olla kauhean paljon luovuusteorioihin ja organisaatiopsykologiaan perehtynyt ihminen, että ymmärtää, että luottamukseen ja kannustukseen, ei sanktioihin tai pelotteluun perustuvat yritykset sitouttavat ihmisiä paremmin. Luovuus ja liiallinen tehokkuusajattelu taas eivät viihdy saman katon alla. Pelko synnyttää ainoastaan lyhyen aikavälin tuloksia, sitten siitä seuraa ahdistuminen ja tulosten heikkeneminen.

Eivätkö nämä onnelliset orjat näe, mihin suuntaan heidän firmaansa viedään? Eräänä päivänä Intiasta tai ehkä jopa jostain Afrikan kehittyvästä maasta löytyy takuuvarmasti näitä kahta kaverusta voitontahtoisempia, innovatiivisempia ja taitavampia ihmisiä. Sitten se on soromnoo. Ja muutenkin, Nokia Siemensin (kuten ei muidenkaan suurten kv-yritysten) mielessä ei ole enää työntekijöiden tai kotomaan etu, ainoastaan osakkeenomistajien intressit.