2100853.jpg
Mistä tietää, ettei kuvan majava ole Laura? No ei kai nyt mäkkimajava millään kakka-Dellillä työskentelisi!

Tein Hesarin "mikä eläin olet?" -testin, ja sen mukaan olen majava:

"Ahkeruus ja perhekeskeisyys ovat erottamaton osa sinua. Autat mielelläsi muita, ja pieni nikkarointi sujuukin sinulta leikiten."

Onkohan noin? Ainakin puutöissä ja remonttihommissa olen ihan avuton. Väliin tuntuu, että autan muitakin vain, jos en sitä onnistu mitenkään välttelemään. Perhekeskeinen  olen varmaan sen takia, kun nyhvään aina kotona.

Olisi ehkä hienompaa olla vikkelä orava tai pörheä karhu tai vaikka hopeakylkinen hauki, mutta majava on kuitenkin aika symppis eläin, ja minulla on oikeasti pienet silmät ja talttamaiset etuhampaat.

Kurt Vonnegut kirjoitti joskus aikoinaan (olisikohan ollut kirjassa Hui hai eli jäähyväiset yksinäisyydelle?) siitä, kuinka entisaikojen puritaanisemmassa Amerikan Yhdysvalloissa tupakkakaupat mainostivat pornolehtitarjontaansa salakielellä. Jos kaupan ilmoituksessa luvattiin "majavia", naisen karvoitus oli nähtävillä kiihotuskuvissa. Toinen tupakkakauppa saattoi sitten panna paremmaksi mainostamalla lehtiään, joissa esiteltiin "avonaisia majavia" tai jopa "avonaisia, märkiä majavia".

1980-luvulla Suomen muodikkailla nuorilla oli Beavers-merkkiset farkut. Mitähän usalaiset vaihto-oppilaat niistä mahtoivat ajatella?