Taidan todellakin olla vanha, sillä en näe vapun viettämisessä enää mitään pointtia. Demareiden ja Kokoomuksen vappaupuheita on nykyisellään mahdotonta erottaa toisistaan ja kommareita on niin vähän jäljellä, että heidät voisi vaivatta mahduttaa yhteen Renault Twingoon.

Vappuhässäkää en jaksa seurata. Minusta ei ole lainkaan hauskaa talsia tupaten täydellä vapputorilla juopuneiden teekkareiden ja itkettyneiden teinityttöjen tönittävänä. Vappukrääsä on luonnon tuhlaamista, kaikki se eilen ja tänään myyty vappunenä- ja muoviperuukkisaaste on huomenna kaatiksen täytettä. Sen sijaan moni oksennuslätäkkö tai tuhrittu bussikatos on ja pysyy katukuvaa piristämässä pitkään. (Ukko ja lapset lähtivät äsken vapputorille ja tarjouduin antamaan lapsille vastaavan summan puhtaana käteen, jos jättävät foliopallot myyjälle. Ei taitane onnistua.)

Teekkarikaste? Hämeensillan Suomineidon lakitus? Hoh hoijaa? Vappubrussi? Hyvässä seurassa, ehkä, mutta mieluummin luen kirjaa sängyssä.

Kuka hyötyy vapusta? Torikauppias? Ravintoloitsija? Ilmapallotehtailija? Minusta vapusta voitaisiin luopua ja ottaa tilalle vain yksi ylimääräinen vapaapäivä, jonka kukin voisi viettää miten parhaaksi näkee, mutta ilman hulinaa, joukkohysteriaa ja humalahakuisuutta.

Onneksi lätkän MM-kisat sentään alkavat. Go, Leijonat, go!