Voi rähmä, olin ihan vakuuttunut, että Suomi olisi tämän vuoden loppuottelussa. Mutta pronssiottelussa ollaan varmalla, ja sitä odotellessa Laura järjestää Suuren Lätkätukka -äänestyksen. Hyvänä tarkoituksena on tarjota niille blogin vierailijoille, joita ei voisi jääkiekko vähempää kiinnostaa, niin sanottu naisellinen tulokulma lajiin.

Mitä? Eikö teitä kiinnosta frisyyritkään? Johan nyt on... Kirjallisuuttako pitäisi olla? Jääkiekkoa kun nyt on niin harvoissa kirjoissa, jos ei lastenkirjoja lasketa. Äkkiseltään tulee mieleen vain Veijo Meren Jääkiekkoilijan kesä.

Joten ei voi auttaa, tässä tulee: Valkkaa seuraavista paras (oli se sitten tyypillisin, kamalin, ihanin tms.) kiekkoilijatukka. Äänestysaikaa on kisojen loppuun asti, eli sunnuntaille.  Jääkiekon mm-kisathan ajavat ehdottomasti ihmisoikeuksien edelle, joten runotorstain kontribuutiota saatte odottaa vielä tovin.

1562967.jpgNumerolla yksi valmentaja Jukka Jalosen lookki: kotiraidoitus. Tämähän näyttää ihan siltä kuin vaimokulta olisi paksua muovihuppua ja virkkuukoukkua käyttäen värjännyt Jukkiksen haituvat. Täällä Tampereella näitä näkee yleensä amatsulaisilla (ammattikoulujen opiskelijat). Muutoinkin tuo malli on suoraan suloiselta 90-luvulta: päältä pitkäksi ja sivuista koneella. Vau.

 

 

1562986.jpgNumerolla kaksi Juhani "Aurinkokuningas" Tammisen kaupparatsulookki. Olennaista on, että jos vielä sivuilla tapahtuu kasvua, ei haittaa, että päälaki pilkistää, hahtuvat föönataan ilmavasti kalottialueen päälle ja a vot, tällä tukallahan mennään vaikka Sveitsin pääsarjaan. Tai iltapäivätansseihin.

 

 

 

 

 

1562974.jpgNumerolla kolme: Anssi "Tätä lempinimeä ei saa telkkarissa sanoa" Pihlströmin Jukolan veljekset -malli. Ihan on liinaharjan hiukset kuin Jörö-Jukasta, "Tahtoo kynsiänsä säästää, eikä kampaa päähän päästää."

 

 

 

 

 

1562975.jpg Numerolla Neljä Anssi Salmelan tukka mallia Ford Escort. Jokaisen äiskän ja iskän kauhun päivä koittaa, kun oma pikkutyttö, joka vasta eilen leikki barbeilla ja haaveili hevosista, lähtee sellaisen kaverin autokyytiin, jolla on tällainen tukka. Tampereella hän on todennäköisimmin Hervannasta, Ikurista tai Tesomalta. Ulkopaikkakuntalaiset, jos ette tiedä, minkälaisia kaupunginosia nuo ovat, älkää kysykökään.

 

 

 

 

1562976.jpgNumero viisi Doug Sheddenin north american gentleman-kampaus. Sarmantisti hiukka harmaata, kiva käherö, Kanadassa kaikki kasvaa paremmin (vrt. numero kaksi.). 

 

 

 

 

1562984.jpg Numero kuusi Alpo Suhosen retrokampaus. "Teatterin kampaaja opetti mulle tän, että jättää vähän pidemmäks ja sitten ilmakiharimella vähän taivuttaa. Oli todella muodikas vuonna 1992, eikä nytkään näytä pahalta."

 

1562972.jpg

Sokruna pohjalla seiska: Sami Lepistön kutsukiharat.  Just out of Bed -tyyppiset loivat kikkarat kutsuvat tätiväestön mielikuvitussormia. Klassikko "takatukan" modernisoitu versio näyttää hyvältä hikisenä tai kuivana, mutta vähän luistellaan siinä rajalla, ovatko nämä "todella ihanat" ja "ällömäkeet."